Tuesday, May 26, 2009

:: Hari Ini IS Today ::

Pagi2 lagi dah faul ari neh...Kuar je bilik server,jumpe ngn miss kiew (HR Dept)..
Ms Kiew : Yatiey,esok ade meeting 11 pagi ya!!Jgn lupa prepare report utk Mr.Alan (manager)
yatiey : Ok..nk report pe Ms.Kiew?
Ms.Kiew : Sales by category untuk bln may 2009 n 2008
Yatiey : Ye la...
Ms.Kiew : Ha satu lagi..esok u dtg awal..masuk morning briefing
Yatiey : Esok i x leh masuk ar ms.kiew..I keje sorg..Sape nk handle server??
Ms.Kiew : Tp u kna dtg awl gak..Mr.Ho (GM) dtg cni esok..
Yatiey : Hurm..mmg I dtg awal pon..server I lg penting kot..Kalo sempat I masuk la briefing tuh

Then dengan bengang nyer aku pon keluar masok opis kuh..malas nk layan..sesak jer
Bosan tol..every wednesday mmg kat cni ade morning breifing..Tp aku x prnh masuk pon..sbb aku selalu keje sorg..x pon sometimes aku msk keje kol 1..hahhahah


See!!!Bile sengal dah datang..X kire tempat nk pose...So..so..gewdiks.Ahakz!!sape kesah???
ekekkekeke Hobby kuh.hahhahah
Tp edited pic la..Sempat lagi duk edit gmbo.Da 2 td x taw nk buat pe..keje da siap.ape lagi nk buat..eedit gambo aje ler..nk layan tenet siang2 x leh...kalo boss view kantoi!!ekekekeke



Hahahhah kekoyaan dan kepoyoan tahap super duper...rajin buat keje la kunun..padahal duk edit gmbr jerk..hahhahah bosan dowh..Adoiyai
Inilah Kehidupan kuh kat opis..Ari2 keje nk posing je ctu cni...hahahhah hilang boring beb!!!Hilang tension pon ade gaks..Ahakz!!!

Monday, May 25, 2009

:: Hari2 Di Opis Kuh ::

Story ape yang aku kna buat kat opis...start from aku nk pegi keje....


Otw nk g keje...Alamak pintu masuk x bukak lagi ar...lambat lak pintu bukak ari neh.adoiyai..tp kite pose dulu..ahakz!!


Dalam bilik server...Do shrink database n backup for yesterday...Kna shrink database sebanyak 5 kali dowh..buduh tol!!!



Pastu kna execute up text..sbb die link teros kat HQ di Puchong sane...Sambil execute up text kna view sume counter kat pc sebelah tuh..Everyday kna view counter untk mengelakkan dari counter problem...

Ok dah settle keje kat server neh...Jom masuk opis kuh kat bwh...very messy opis...x sempat nk kemas..barang byk dowh...


Jeng..Jeng..Jeng...cakk!!!inilah opis kuh..belakang pintu ade label2..Label tu sume IT kan smpan..So,aku da x de tmpat nk ltk mende alah tuh..terpaksa la menyemakkan opis kuh ini..kotak kat sebelah tu pon ade label..sesak tol!!

Every morning,b4 aku start buat keje2 kuh,aku kna query report then pegi amik report kat pos n bagi kat chief cashier...

Inilah salah satu invoice yg aku kna key dlm system..adoiyai...ssh weh..pening kapla nk siapkan 1 invoice..da la byk!!tebal lak tuh...kna check 1 by 1...leceh ar...


Skang aku nk pegi jumpe buyer...Dalam bakul tu ade invoice2 pending dan invoice yg mereka kan sign...Ni invoice2 yg aku dah buat semalam..Buyer kna check balik..Perlu ke aku kna g jumpe mereka sorg2 n bagi invoice neh kat mereka?ohh sggh x perlu...tp harus!!!!
Lunch time!!!Malas ar nk kuar mkn...lgpon keje byk neh.mkn megi suda...tmbh2 lagi ujung2 bulan neh...sengket beb!!adoiyai....Kotak limau raye ciine ari tu la meja kami...Bdk sebelah tu staff aku...Dlam bilik neh hya kami berdua jer...org lain x kacau pon...ahakz!!!


Yang aku pgg tu adalah CPU pos machine...hard disk rosak


Aku kna bkak CPU neh nk try gna hard disk lain..Haram jadah...malas tol aku nk buat mende2 neh..byak lg dowh keje nk kna buat..time2 ni la CPU ni nk bermasalah..fenin!!!


Dah kol 10.15 mlm...I got to go now!!!Daaaa...nk balik keje dah...bubye opis kuh...see u tomorrow keyh!!

Inilah rupa opis kuh...Very messy place...Ade 4 bijik pc utk 4 org staff...Tp aku ade sorg taff jer..Aku kerja 2 org jer..ssh dowh..penat!!!Dlm opis kuh ade kipas...sebab....econ rosak!!ntah bile diorg nk repair..sesak..panas giler..angen jer ari2..Troli kat dlm tu tmpat aku ltk pos machine problem n ade 1 printer buyer rosak..x repair lg..mls nk repair.lantak ah.bior je kat ctu..tggu supplier dtg,x datang2..sesak!!!Kat blakang sane ade ikan laga kuh...tp mls nk cuci air..ekekkeekeke..

Sunday, May 24, 2009

:...Bile Aku dan Abg Lan Bertemu Kak Da ...:

Setibanya kak da di hadapan ku dan abg lan...

Nyor : Adusss..letih aku nunggu mu weh..geram la...panas punggung doh ase duk melepak cni jer...Tgk abg lan oh..muka seposen jerk..letih ye ikot aku jln ctu cni...hahahahha
Kak Da : Sori la wei...doh aku baru balik keje..nk wat guane doh..
Nyor : Nok g ane neh?Times Square ker?Jom....
Kak Da : Jom..
Dari pasar seni kami pergi ke KL sentral naik bus...Kat KL sentral kami naik monorail tuk ke times square...

Sempat lg amik gmbar....
(Aku,Kak Da dan Abg Lan)

hahhaha senyum..jgn x senyum...sape jd mangsa kna amik gmbr???abg lan la...sape lg...hahahh ahakz!!!
Da puas jln2 kat times square...da x taw nk pegi mane dh..Perot kak da da berbunyi..makan..makan..makan...hurm....Aku bwk diorg pegi sg.wang..Pemandu pelancong ar kunun..Padahal aku pon bkn reti sgt pon...buat2 reti suda...ekekkekekek (kak da x taw aku buat reti)
Da sampai sg.Wang,kak da nk makan KFC lak...KFC lagi?adoiyai..perotku da penuh..Tp mkn gaks..org belanje..ahakz!!!

Kak Da dan abg lan..Pasangan bahagia gitu....ahakz!!!!bile nok mai cni lg abg lan?hahahhah
Da kenyang makan..kitorg pon pgi la berjln2 lagi cuci mate....huhuuhuhu B4 kuar KFC.....Jeng..Jeng..Jeng...
hahahaha sempat lg aku suh diorg amikkan gmbr dgn ayam neh...mereka da kemaluan da aku asyik suh amik gmbr jer...naseb la korg dpt kawan cam aku..da la suke bergambo!!hahhah layan suda...
Da bosan kat sg.wang,ktorg pon da mati akal nk pegi mane lg...Hari pon da mkn gelap...Kami amik keputusan tuk pulang sajelah..Lgpon abg lan balik ganu mlm tu gaks...Kami balik menaiki monarail lg...sesampainye di KL sentral,kami berpisah..aku da x boleh nk temankan diorg lg...sbb ade yg menantiku kat puchong sane....ahakz!!!Hatiku berbunga riang!!!
Inilah cerita aku kak da n abg lan..pnjang beno!!letih aku nk menaip nya...hahhahahha

~~~ Aktiviti TIme Tunggu Kak Da ~~~



Kat UO...berjalan2 ngn abg lan..Sempat lg aku suh abg lan amik kan gambar...hahhaha


Kat bawah Train...sebok je plastik bag bear yg abg lan blikan utk kak da tuh...sesak!!!


Huhuhuuu aku da kebosanan!!!!Cepatla kol 5.....jap g nk g times square


Yes!!!Da kol 5 lbh..Aku da nmoak byg2 kak da n kak syud..akhirnya lepas seksa aku menunggu..Jap..sempat g aku posing..hoby beb!!ahakz

~~~ Perjalanan Kami ~~~

Abg Lan nk mkn KFC...Adoiyai..kat mane KFC paling dekat area cni?jln nk g pudu kot..ntah layan ar..Abg lan hya mengekori ku...hahhaha Die bkn tahu pape pon jln2 kat cni..aku pon same gak..tp buat2 tahu jer..hahhahah Smbil2 berjalan2..sempat lagi aku pose..abg lan la jd mgsa kna amik gmbar aku..naseb la labu...huhuhuhu Naseb baik abg Lan jenis melayan jer...ekeekkekeke Baguih2...I likeeee.....
Nyor : Abg lan larat dok jln?jauh gok kfc eh..buleh dok?
Abg Lan : Larat...bereh je
Nyor : Owrait!!!Jom melintas....hahhaha
Jln punya jln...asyik2 kami jumpe MCD jer...adoiyai...geram tol aku..mane KFC neh...Ha..tu pon die...jumpe pon!!!berhadapan ngn watson.hahahah Dengan kusyuknyer abg lan mkn KFC..Lapo benor agknyer...ehehehhe jgn mara ar kak da...(sebut name kak da je..aku tahu abg lan x bacenyer blog neh)ekekekekek. Tp time nk order mknan,sempat lg abg lan melawak...ade ke die mtk tawar menawar harga ngn minah KFC tu..adoiyai..kegilaan gak org tua neh...aku layan jer...org 1 negeri ngn aku gak...kehkehkeh it's ok for me..ahakz!!Da siap mkn..baru kol 3.15..nk buat ape neh??3 jam lgi nk tggu kak da balik keje..
TO BE CONINUE......

>>> Aku...Kak Da...Abg Lan <<<

Hari rabu...aku halfday..Ari kamis aku off day..B4 balik puchong aku sggh pasar seni tuk jumpe ngn kak da n kak syud.aku ikot kak da balik umh die kat pntai dalam...pegi pasar malam...hahhahah 1st time pegi umh kak da..hahhaha
Kak Da : Nyor, esok abg lan dtg kl..die ade interview kat area dayabumi..Tp esk aku keje..lpas die abes interview die kna tggu aku kat dayabumi tu sampai kol 5 ptg..
Nyor : Mu suh abg lan tggu mu duk congok cam org giler sapa kol 5 ptg ke kak da?giler ape...dok ke boring die sorg diri..
Kak Da : Tu ar pasal...aku kesian gak kat die.tp nk buat cane??esk mu cuti kan?g ar teman abg lan...
Nyor : Esok?hurm...okay...tp aku dok janji agi ar...kal0 aku bangun tido awal..aku g ah...hahhaha bereh?
Kak Da : Bereh..
Hari Kamis..Dlm kol 11 pg aku bgn tdo..mandi2 n bersiap pergi dayabumi jumpe abg lan..Dalam kol 1.15 aku smpai dayambumi n jumpe ngn kak da..aku sms kak da
Nyor : Kak da,mu kat ne?aku kat area dayabumi doh nehKak Da : Aku pon kat dayabumi gok..kite jumpe kat toilet..aku nk g toilet
Nyor : Ok..aku da ade kat toilet ground floor neh.aku tggu ctu ar..
Tak sempat kak da bace msg aku,rupanya die dah nnmpak kelibat ku...hahhah hampeh tol..
Nyor : Mane abg lan kak da?siap interview dok agi?
Kak Da : Dok lg..die org ke-3 last interview..x pe ah..kite g mkn ah lu.
Nyor : Okay...aku lapo gok neh..dok mkn agi..mkn ati jer..hhahahahhah
Kak Da : Bengong la!!!
Selesai mkn,dah hampir kol 2 ptg..kak da kna masuk keje..kak da bekerja kat bukit aman..dkt je ngn dayabumi..jln kaki pon sampai...ahakz!!!Aku keseorangan...Sementara menunggu abg lan siap interview,aku berjalan2 cuci mate..huhuhu x best ar tmpat neh..bosan giler..Aku dpt 1 panggilan..sape?ntah la..nombor yg x dikenali..aku nk angkat ke x nk?hurm..angkat je la...
Nyor : Hello??
Caller : Hello...Nyor?abg lan ni..
Nyor : Abg lan kat ane?siap interview dok agi?
Abg Lan : Siap doh..abg lan kat dayabumi...kat CIMB Bank..abg lan tggu kat dpn ni
Nyor : ok2...tggu ctu.jap g kite g..
Depan CIMB Bank,aku cari abg lan...mane abg lan ni...sekali aku terpandang seorg laki pkai kemeja,seluar slack n kasut itam galas beg..Aku x perasan tu abg lan...aku rabun ar..lupa nk pkai spek..Skali abg lan tegor aku..
Abg Lan : Eh nyor!!abg lan ingat ank cine mane la td..
Nyor : Smart doh abg lan pakai baju gni...interview kate..hahhaha
Abg Lan : Aku sekeh gok pale bdk ni..kan la pkai baju gni nk g interview..Jom g mkn nyor...abg lan lapo eh..

Saturday, May 23, 2009

:.. KAU BUKAN MILIKKU ..:



Kau bukan milikku,
dah ku tahu segalanya…
Namun hati ini dah terukir namamu…
Mana mungkin aku mampu hapuskan
Ukiran namamu dihatiku…
Pedihnya sekadar menjadi penyinta bisu,
Lebih pedih bila tahu kau milik seseorang…
Aku tak mampu lakukan apa-apa…
Hatimu tak mungkin dapat kutakluki…
Aku sedar hati aku milikmu….
Tapi hatimu miliknya…
Jangan hantui hidupku lagi dengan
Bayanganmu…kerna hatiku luluh…
Jangan muncul dalam kotak ingatanku…
Walaupun hidupku bakal bergelap tanpa dirimu…
Tapi biarlah…
Daripada aku terus berendam air mata…
Sesuatu yang bukan milikku…
Takkan pernah jadi milikku…
Selamanya…
Maafkan aku kerana terlalu menyayangi insan
Sepertimu…
Maafkan aku kerana terlalu mengimpikan
Dirimu jadi milikku…
Moga kau bahagia bersamanya…
Selamanya…
LETAKKAN CINTAKU DALAM HATIMU,
HANYA DENGAN ITU DAPAT KAU SELAM LUKA HATIKU YANG KIAN PARAH..
AKU TERLUKA KERANA MENYAYANGIMU
AKU TERLUKA KERANA MENCINTAIMU
AKU TERLUKA KERANA MENDAMBAKANMU
KU BIARKAN CINTA INI PERGI KERANA KAU BUKAN UNTUKKKU..

My Fwens @ Sek2 Sungguh


Kawan2 ku time kat MARA Professional College Indera Mahkota Kuantan...
Kami duk bilik bersebelahan sem last tahun 2007..Kitorang di gelarkan sebagai sek2 sungguh..x taw la knape..hya sek2 sumbat je yg taw reason nyer..hahahhahah
Kami berkenalan sejak dari 1st day at KPMIM..Aku kenal Kak da sbb die kazen abg ipar aku..Aku knal Ecah sbb die sebilik ngn kak da sem 1 dulu...Aku knal Adil bile erk?mgkin sbb die gf Eddie kot time tuh...Eddie satu class ngan aku sem 1..hahahhah
Time weekend kitorang selalu overnight kat umh kak da..aku,ecah n kak da jer.Adil x de sbb die ank mok!!balik umh sokmo..huuhu Satu ari tu kami ber3 g MegaMall..Tp kat Megamall x taw nk buat pe...
Kak Da : Weh nyor,ecah kite nk g pegi mane ni?aku dah bosan kat cni..
Ecah : Ntah la kak da...Kite ronda2 je la megamall ni..
Nyor : Jom kite nyanyi nok??
Secara serentak,kami pon menyanyi la smbil jln2 dlm tu...
KAMI : " Tanya apa nama,nk kemana dgn siapa.."
hahah lagu nabil..ntah betol ntah tak lagu kami nyanyi...aci main bantai je beb!!Da la smbil nyanyi ade lak mamat mane tah ikot kami kat belakang....hahhahah cam sial jer...
Time Kat Ostel...Kami ber4 selalu gadoh..kalo x de keje nk buat,x aw nk buat ape kami akan berperang mulut..
Adil : Weh Nyor,mu wat mende?Gilerr!!
Nyor : Wat bodo ar benggong
Ecah : Adil Berrrokkkkk
Kak Da: Nate apo la bdk2 ni..asyik gaduh jer...Masing2 da giler
huhuhuhu itulah ungkapan yg kami sering perkatakan..Tp sume tu makin merapatkan hubungan persahabatan kami..bkn hubungan kelamin erk..ekekkekeek
Really2 mizz dat moments....Weh bile kite nk jumpe lagi!!!!!!

..: C.I.N.T.A :..


CINTA???
Ade ape dgn Cinta??Ape Itu Cinta?Perlu ke bercinta?dgn sape harus kita bercinta?Betul ke cinta tu indah dan suci??
..: Aku Hanya Dpt Ungkapkan :..
~~ CINTA tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi..cinta membawa penderitaan tetapi tidak pernah berdendam, tidak pernah membalas dendam..dimana ada cinta di situ ade kehidupan; manakala kebencian membawa kpd kemusnahan..
~~ Cintailah sesorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang..Sungguhpun kita merasa seolah-olah diri terseksa, tp percayalah,itu adalah satu-satu cara untuk melengkapkan kehidupan ini..(ikhlas untuk yang mengerti)
~~ CINTA sejati adalah apabila kita percaya yang ia bukan milik kita. Cinta sejati ada dalam hati, saling memberi dan merasa. Tetapi bukan memiliki...LOve is Blind!!!
~~CINTA sejati adalah cinta yang lahir tulus dari hati. Kekadang ia menyakitkan, kekadang ia mengasyikkan. Namun, cinta itu tetap bersemadi di dalam hati tanpa mengira segala rintangan, halangan, dugaan… Kerana di mana ada cinta, di situ juga terletaknya pengorbanan, persefahaman, pengertian yang mendalam. Hanya hati yang menyinta sahaja yang tahu apa itu erti CINTA yang sebenar benarnya..
TAPI....
Ade yg mengatakan bahawa
~~CINTA itu terlalu byk perkiraannya..cinta xmenjanjikan apa2
~~CINTA memang indah,tapi apabila cinta disertai dengan dusta dan pembohongan,maka keindahan itu akan hilang

Kehidupan

HIDUP MUST GO ON!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bg