Friday, July 31, 2009

--- Cerita untuk Rinie ---

Beb,I nk story something kat U pasal meeting semalam..Nk cite kat ym, I x on9 ym pon..malas..nk msg pon mls nk taip...nk call..leceh ar pakai phone bintang neh..ckp 3 minit putus..sep sangat..hahahha nk cite face 2 face ntah bila la kita nk jumpe kan??haiyark~~So,U bkak je blog ni then bace...Kat cni je leh cite mcm2..
Meeting semalam jumpe ngn May..Boss baru U la kan...Die tya I pasal input file..Die ckp yg I buat tu slh..So,die ajar yg betol la kunun..Ok fine.I iyekan jer..I akn follow ape yg die baru ajar tu..no hal la kan..Ingatkan stop sampai kat ctu jer...
Sekali die kuarkan issue ni kat dlm meeting beb!!Die ckp kan..ade org input file slh..nk taw input cane??Extract all file..then baru input..mmg la salah..Suthan tya sape yg ckp kan??May ckp die x nk la mention name sape..Tapi I taw la die tuju utk I kan??Sbb U bawah I..Step kat shah alam ngn hartamas lain kan??
U faham tak mksud die ckp extract all baru input tu cane??Contohnya kan..Ade 3 file utk input..Die ckp I extract sume file tu..then baru nk input...Mane ade cmtu..Mane leh buat cmtu..I x pernah buat n ajar sape2 cmtu pon...U ade buat camtu ke kat sane??Tak kan??I ade ajar u buat camtu ke sebelom ni??x kan??I ajar..extract 1 file tu then input kan???Buat 1 by 1 kan??
Aku menyirap betol la ngan boss kamu tu..cam sial je kan...Aku dah tya kak vanei,dah tunjuk step aku buat sebelom ni kat kak vanei..kak vanei ckp bleh je wat cmtu pon...cuma byk step je...tu je..Aku nk marah bkn ape...mende kecik cmni pon nk buat issue kat meeting..Depan 20 org makhluk dlm meeting room tu..depan Suthan,depan Ang..Aku buat salah ker??
Dlm meeting die asyik argue ngn kak vanei je kot..Die x input file 24 hb 7 ari tu x nk ngaku..ckp dah buat...Die tak anta 3 txt file kat kak vanei,x ngaku...Ckp da anta..Padahal x buat pon..Tak anta pon...poyo je depan boss.Bile kak vanei ckp nape x reply email die ckp dh buat??Reti lak diam..da rase diri tu slh ar kot...babi dowh~~
Aku x leh tgk pon muka die...Berangen giler semalam beb..bajet pndai ar kan...Padahal bodoh gak..harap da keje lame je kat ctu..Lin pon ckp die TAK OK...hahahha
Semalam Lin pon ade kat meeting..Lin kna msk meeting gak..Lin ckp May terkejut kot yg Lin kna g meeting semalam..Cam sial je kan si May tu..Boss kesayangan kamu...hahhahaha Have fun wit her k??Chaiyok2!!!harap2 kamu x byk masalh ngn die nnt..heeee....
Esok ade clerk baru under I..laki..haiyark~~Aku tgh pening pikir sal mamat ni..Die nk hostel..TP HR ckp Suthan tak notis pape pon kat HR nk suh bdk tu dtg keje kat shah alam..Keling betol la daddy kamu tu..(kamu gak yg kna kan...)hahhaha Bdk tu asyik kol aku je tya camne..haisshhh...tak reti aku nk jwb pe..Ingatkan Rosman yg kna dtg shah alam..rupanya bkn..haissshhh...huhuhuhu
OK dah...tu je I nk cite kat U..Aku da puas maki hamun minah tu..heeeee
Peace... ;-P

Thursday, July 30, 2009

:: M E E T I N G ::

Hari ini hari Khamis bersamaan 30 July 2009...
Dimana semua IT Executives of Bintang Retail Supermarket wajib menghadirkan diri mereka ke Bintang Sri Manja (Jln Klang Lama) bersempena dengan IT meeting sekali sebulan..haishh punya la panjang mukadimah.huh Biasa IT meeting tuk sume branch ni berlangsung kat Bintang Puchong..Tp x taw la nape tetibe je tkar angin..Mentang2 la Bintang Sri Manja branch baru bkak..elllleeehhh...Sape kesah~~

Inilah Bintang Sri Manja...1st time datang
Baru seminggu bkak..Besar gak..
Tp branch Shah Alam lagi besar...(Punithan yg ckp)

Hahahhaha
Inilah Boss aku..sekali kepala botak daaa
"Sir,pinjam kepala sat,nk buat cermin tgk jerawat"
Bersinar2 aiiihhhhh~~
wink..wink..
Die tgh marah tu..Sume org kna marah td..
haiyark

Ni ke meeting room Sri manja??
Kecik giler dowh...kusi pon x muat utk kami sume
Meeting room branch aku lg besar kot...



Mentang2 la branch baru...Sume nk baru...
tgk ar die punye pc kat bilik server..nk pkai LCD monitor jerk
huh!!!

Ni kat counter diorg..
byk giler pos machine...
sampai 22 pos..haiyark
jenuh nk restart pagi2..mana tahan beb


Ni kami tgh menunggu rakan2 seperjuangan tuk pi lunch..
Aku candid ja gmbaq depa ni

Inilah kereta yg aku tumpang pi Sri Manja n pi lunch tadi..
heeee...macey Ganesh~~
femes jap keta U masuk kat blog I..
huhu jgn mara naaa


Ari ni aku mmg jadi camerawoman...
Dari td aku asyik duk candid gambar diorg je..
Ni diorang tgh mkn...aku duk kat blakang..
Huhuhuhu
Inilah rakan2 seperjuangan ku~~
Ade lagi yg lain..tp ntah kemana
Meeting start kol 10.30 am...Lunch kol 1 pm..Continue meeting smpai kol 5 pm...Tp aku x leh balik gak..Aku tunggu Ganesh..nk tmpang balik puchong..baju2 aku pon ada kat dlm kete die..Sekali die kna balik kol 10 pm maaa..haiyark..Tp x mengapa..Aku ngn kak vanei,menumpang kete Punithan..jeng..jeng..jeng..suka2!!!Ahakz
Dlm kol 7.15 pm baru la kami balik...Ingatkan Punithan drop aku kat puchong then aku balik nek taxi jer...Sekali dia anta aku sampai Shah Alam..yahuuuuuu~~~Yes!!
P/s to rinie : Jangan jeles ye I balik ngn Punithan...ahakz~~
Sampai Shah Alam aku terus masuk opis..Adeih buhsan betol..Wat to do..Da keje kan...Aku layankan aje..bkn ade keje pon..Msk opis layan tenet je
hahhaha

Tuesday, July 28, 2009

...: M E J A :...

Kali ni nk tunjuk meja aku kat opis..Saje je..nk update blog..Tp x taw nk buat topik ape..Meja opis pon jadi la...Haiisssh...Very messy desk bile aku tersangatlah busy..Ari ni aku keje sorg.Staff aku (keli ng) tu cuti ari ni..So,berseorangan lah aku pada hari ini..Dah la aku keje sorg,kebetulan keje byk giler..Invoice x de la byk sgt nk kna key in..Tapi..GRN (Goods Return Note) byk giler sial...Sesak nk siapkan sume tuh.Adeih..Pening gak..Dengan code x msuk la..Store slh tulis code la ape la..skt jiwa betol..huh tp wat to do..Da tu keje yg aku kna buat..layankan suddeeeyyy..

Time busy mmg meja aku berserabut..seserabut hatiku,mindakku ini..Ahakz!!



Haaa...tgk ah..
Tersangatlah berserabut..mcm2 ada...
makanan pon berlambak..
Sambil wat keje smbil mkn..
Dan...
sambil berfacebooking!!hahaha

Tapi.....Selepas sume keje aku selesai..Dalam pukul 7 aku da settle sume invoice n GRN tadi..YEss!!!lastly settle gaks..Layan faceboook lak..Tp geng aku da off9..Die da balik keje kot..Aku pon kemaslah meja ku yg bersepah2 barang di atasnya..Aku pon sesak aaiiih tgk brg penuh kat atas meja tuh..skt mata aaiihhhhh~~~


Haaa...jeng..jeng..jeng...Kemas kan??

hurm...Sume barang td aku da asing2 kan..Buang ape yg x perlu..

Junk food aku pon da abes mkn td..
Apple aku da smpan kat kotak belakang tuh..
nyaman cket otak tgk meja berkemas..
hahhaha

Huhuhu kat belakang ni mcm2 ada..
Bekas kaler pink tu ikan laga aku..
Opppsss..Lupa lak nk bagi mkn ari ni..adeih
Ade pokok..Ade cawan2 n tupperware ayaq...
Sebagaimana yg anda nmpak lah...
h0h0h0h0ho
Sekian Untuk kali ini
Daaa~~~~

Monday, July 27, 2009

:: Urtikaria ::

Urtikaria adalah sejenis reaksi alahan pada kulit yang terlampau...

Penyakit ini terjadi disebabkan oleh alahan terhadap makanan contohnya, susu, keju, telur, hasilan protein, gandum, bijirin,kacang pis, oren, ikan, ayam dan bahan tambah makanan (tartrazine) dan lain-lain. Ubat-ubatanPenggunaan ubat-ubatan seperti antibiotik (penisilin, sulfonamida), ubat anti-keradangan(asid asetilsalisilik, Indomethacine), Kodein, suntikan vaksin, sediaan hormon, pilperancang keluarga dan lain-lain. Keadaan persekitaran terdedah kepada debunga, habuk, tumbuhan, bahan kimia, kulat,cendawan, cuaca yang terlalu sejuk atau terlalu panas dan tekanan. Jangkitan Faringitis, jangkitan kulat, protozoa atau jangkitan bakteria yang kerap (seperti jangkitansaluran kencing), jangkitan virus (seperti Hepatitis), Malaria, Amebiasis, Helmintiasis(jangkitan cacing gelang), jangkitan parasit (askaris, Strongyloides, skistoma, Trichinella).Faktor emosi. Tekanan emosi mungkin secara langsung atau tidak langsung menyebabkan Urtikaria.

Tengok Gambarajah di bawah :

Hari pertama

Hari Kedua

Hari Ketiga

Lepas 2 minggu
Huhuhu tu lah padahnya kalo gataii digaru2!!Da tu nk buat mcm mane??da gatal kan....Allergy ape kejadah nya smpai 2 mggu x elok2 lagi aaaiiihhh..Da abes mkn ubt klinik..da kna inject..x elok2 gaks..Perlu ke nk berpantang??x leh mkn tu..x leh mkn ni..da tu nk mkn ape??mkn ati??ttp lapar gak..adesss..sedey lak tgk lengan sebegini..haiiissshhh..lengan sape la buwoook sgt neh...Bile nk ok??smpai bile x leh nk pkai short sleeve ni??haiyark~~Kulit menjadi tersangatlah kering dan menggelupas..kalo x nk berpantang...spare la ubat-ubatan yg byk..Sebab..lepas mkn mknan yg di pantang..anda akan mengalami kegatalan yg menjadi2!!sehingga lah anda tidak boleh tidoq kerana asyik tergaru sane,tergaru sini...huhuhuhu
Sekian~~

Saturday, July 25, 2009

:: S E M U ::

Diriku Semu...
Semu tentang kehidupanku
Semu tentang masa depanku
Semu tentang segalanya
Diriku semu memikirkanmu..kau lah punca diriku semu..perlu ke kamu semukan diriku??Pernah tak aku semukan dirimu??jawapan ku adalah "Yes,I do".Aku pernah semukan dirimu..Tapi tidaklah sesemu yang kurasakan sekarang ni..Ya Allah,sampai bilakah hidupku akan terus menjadi semu sebegini??
Semu yang kau berikan padaku ini..akhirnya akan melahirkan rasa jemu..Jemu yg mgkin x dapat dielakkan..Jemu yg mgkin akan memisahkan kita..Jemu lah punca segalanya berubah...Kau berubah..AKu berubah..ye ker???
Haisshhh...amende la aku duk melalut ni...Merapu x tentu pasal...hahhha Bkn ape..untuk ilang keboringan..ketensenan..kestressan..
BORING = tak tahu nk buat ape..keje da settle
TENSEN = memikirkan kehidupan dan masa depan yg tak tentu hala arah tujuannya..kusesali semua itu.."Oh ibu,Oh ayah..maafkan diriku."
STRESS = sakit otk betoi ngn keje skang...sume x kena..sialan betol..tu slh..ni slh..nk benti keje lah..keje utk fb lg baguih kot..hahhah kan caki kan??ahakz
Tetibe je aku teringat kata2 ni...Some1 selalu pesan kat aku..
"If he worth for u..Just fight for him"
Tp beb,aku x mampu nk lakukan sume tu..Sbb ade org lain lg yg mampu lakukan tu..Ade org lain yg lebih memerlukan dan berhak..How can I fight?? T A P I...ni bkan bermksud aku menyerah kalah dude..Aku bkn seorg yg mudah menyerah kalah..x semudah tu..kalo x,da lame aku mengalah...Cuma...aku hya berpegang dengan kata2 dewa "Menyerahlah untuk menang"..huhuhu dan aku taw hang akn ckp apa "ketegaq la hang ni" kan??kan??betoi x??ekekekekee
itulah aku..padamu...(nyanyi2) lalalalala~~
P/s : Kak wawa..thanx ajarkan ku bahasa perasaan..SEMU..hahhah apakah mksud itu..nnt tlg carikan kat kamus dewan bahasa naa...kate keje kat library..ekkeek bereh???
Dude : aku da bg jawapan utk kata2 hang..wink..wink..ade chance~~Ahakz

Friday, July 24, 2009

<<< TerSangatlah BoSan >>>

Kenapa aku bagi tajuk entri kali ni tersangatlah bosan??
Sebab aku tengah kebosanan la skang ni...
Xtaw la nk buat ape neh~~
Nk berfacebooking pon da x de org..Sume da balik keje..Aku je yg duk bekerja lg xreti2 nk balik..Adeih~~Nk buat mcm mana..Da kita cari rezeki kan..(tiru ayat) wink..wink..Ahakz
Aku nk layan Ym..pon x de org gak..sume da balik la katekan..membe aku kat hartamas tu x reti lak die nk on9 ari neh.hampeh tol..bz kot..Banyak invoice ke beb??gud..gud..teruskan usaha anda!!Atau u duk melangok dpn pc layan youtube je??aku report sama 'daddy' nnt..hahhaha
Bosaaaannnnn~~~~~~~~
Mane geng aku ni??Gaban!!!Jom ar fight dude...udah2 la buat keja..jom bekerja tuk fb lak..hahahh
FIRE IN DA HOLE!!!!Haiyark~~~Adesss..

Sunday, July 19, 2009

.:. Where Have You Been .:.

Where have you been???

Where have you been??
Where have you been??
Where have you been??
Where have you been??
Where have you been??
~~Bila Rasaku ini Rasamu~~

Thursday, July 16, 2009

.: Lagu Tuk Rinie :.

~~~Bebe~~~
Lagu tuk U...

Cuba kau dengar
Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba
Tuk berbicara dengan kamu
Pernahkah kau ada

Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati
Dan bila kau bersuara

Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa
Siapa

Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila

Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku…padamu
Cuba kau lihat

Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihatmu
Pernahkah kau ada

Bila ku perluT
uk menyatakan rasa sakit
Dalam diri
Dan bila kau perlu

Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa
Siapa

Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku…padamu
Maafkan kerana aku tak pernah

Terlintas tuk menulis pada mu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar..
Untuk kau melihat ke mataku
Siapa

Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu..

Seswai ngan keadaan u skang...Kita serupa....Itu mmg tak dapat dinafikan...
Wat ever it is~~~~
Juz go wit da Flow keyh!!!
Chaiyok2~!! Fighting!!!!
Be a strong gal to live in dis hell life

Wednesday, July 15, 2009

:: Aku Menang kali ni ::

Ellop dudess~~~~

Da lame x post entri kat blog...bkn mls..tp tgk kesakitan...kegatalan yg menjadi2..huuhuh x leh nk buat apa dah..

Well...back to da real point,nape aku bagi tajok "Aku Menang Kali ni" tuk dis entri???Nk taw???Sat...tgk kat bwh neh:

jeng..jeng..jeng...


Tribute to Syntaq Error :: Cuba ang tgk betoi2 gambaq rajah kat ats tu...lekaih~~~tengok betoi2!!!

hahahha saje je nk tunjuk kat syntaq error...Yess!!!!kali ni aku menang dut~~~lalallalalallala Aku tgk TRANSFORMERS pada ari sabtu bersamaan 11 July 20009 pada pukol 12.30 tghari....

Disini,dimaklumkan bahawa...aku Innocent Gal adalah pemenangnya...hahahah ang kalah!!!ang tgk kol 8 mlm kan???huhuh naseb la labu....yehaaaa~~~Gedebush!!!!!

Itulah reasons nape aku tulis tajok entri kali ni...Saje nk suh syntaq error kalah..berlagak menang sgt...Sorry dut!!!terimalah kenyataan ini dgn hati yg terbuka...huaahhahahah

Tp kan,pya la lame aku kna que nk dptkan tiket tuh..adusss

Sempat g posing jap..tgh org sesak2 que nk bli tiket...ekekekkeke


teman seperjuangan....huuhuh




MekDi!!!!Nyam..nyam...besh nyer!!!!



hahahhahha


kak da dan patung ape tah..layan sudeyyy
Dah bosan berjalan2...kami pon pulang...Aku berjalan2 dgn ati yg x tenang...kenape???sbb duk tergaru sane tergaru sini...kenapa???ntah la...Doktor ckp allergy..Allergy ape tah....hmmm.....gatal dowh..Auuucchhhh
-Sekian-

Tuesday, July 7, 2009

: Teringat :

Tgh elok2 aku duk layan tenet..on ym,layan fb,ms n tagged...Tetibe jer teringat time kat umh kak da dulu..Jom kite imbas kembali kenangan2 terdahulu
Jeng...Jeng...Jeng...
One Day!!
a.k.a weekeed..n mggu boleh pulang @lias bley overnite kat luar la..Aku dan ecah memfollow kak da pulang ke rumahnya.Dimana...rumah kak da adalah ditengah2 bandar kuantan,berhampiran dgn Megamall dan...Sekarang berada dibelakang East Cost Mall..yuhuuuu
Imbas kembali....
Pd waktu mlm around kol 11 kot..ktorng borak2 ttg mende2 buduh la..kalo discuss sal asgment x pe gak,ni tak...melalut je tah pape..Kami x tgk tv pon...lepak2 je dlm bilik...Mak,imah n kak A da tdo..Tggl la kami ber3 masih berjage...jaga2..jaga...huhuhu kami ingat nk tdo gaks...Tapi.....Around kol 1 somthing...Aku berkata "kak da..aku ase cam nk mkn roti tisu je..lame doh dok mkn".Ecah turut menyampuk "tu ah..sdp gok g mkn roti canai mlm2 kat De'Mall ni"..Kak da pon menjawab "Ho doh kalu lapo ngat jom siap2 kite kuar g De'Mall"...Aku berkata lagi "mak bagi dok kite kuar mlm2 buta neh??" Kak da menjawab "jgn la kabo ke mak nyor!!!" hahaha
Dengan selambanya around kol 2 kami pon keluar lah...Keluar ikot pintu belakang (dapur)..Bkn pe..Dkt cket nk sampai..Tapi x de sape2 tahu pon kami keluar..Especially mak..Kitorg kuar curik2 jer..Slow2 je kuar bkak pintu
Adeih!!!Ape nk jd la ngn bdk2 neh.Pastu...Da smpai De'Mall...Aku x mkn roti tisu pon..ecah n kak da je yg mkn roti canai..aku minom jer...kak da pya la bengang..ish..hahhah Guest nape aku nk pegi De'Mall?? hahahhha Ade udang di sebalik mee....Melepaskan kerinduan kot..Pandang dari jauh jer..Jatuh ego beb!!!yehaa~~~Tp tu sume cite lame...Da x de pape pon skang...ekekekkekeke Tu je nk cite actually..
Bosan dowh...x taw nk buat pe neh
ari2 dtg keje layan tenet...
bunguk!!!!

Monday, July 6, 2009

:: Memories Wif Students HND BIT Batch July-Dec 04.. ::

1st Of Ols....

My batch...HND BIT Batch July-Dec 2004...

Disini....

Ade sikit sebanyak photos kami bersama kat kolej dulu...


Nie time majlis berbuka puase reramai kat cafe KPMIM...batch kami jer..tu pon rmai gak membe2 yg x de..ade yg balik umh la..overnite kat luar la...huuhuh yg penting yg aku ingat.kak da n adilah x de time neh..biase la...diorg kan ade umh kat kuantan..ahakz!!!

Ni time kat class..Gmbr ecah ngn kak da tu kalo x silap kat class bwh skali sebelah dewan..Gmbr aku ngn dell kat lab ujung 1st floor..x ingat dh lab tu name ape..yg penting ujung skali ngadap pulau jerejak...kan??
Ha...Ni rombongan kami ke tanjung gelang...Ktorg overnite rmai2 kat motel tanjung gelang...Skang ni kami bergmbar kat bus stand dpn kolej..tgh tggu bus...huuhuh


Time neh kami da smpai kat motel tuh..Sempat lg berposing2..
Nie la dak2 laki batch aku...ni cket jer...Ade lg...huhuuh Tgk lah kesengalan diorg..Adeih..KAnak2 ribina tol!!!Ahakz jgn mara aaaa kwn2 ku...

Nie activiti petang kitorng...Yg laki main bola sepak...Yg perempuan main galah pnjang...hahah best gak layan galah pnjang neh..da lame x maen..huhuuh


Yg ni activiti malam ktorng...BBQ time!!!Tp api pon x de lagi...posing je lebih..sesak tol la!!!kami bkr ayam,hot dog,n so on..da lupa ar..huhuh



Time neh kami lepak2 kat umh dak laki..time neh gak kami sudah kekenyangan mkn spageti..fatim n da geng yg msk taw..kami x tempah pon..msk sdri suda....hehhehe best!!!!



Satu mlm je kami kat sane...sbb esok ade class lagi...asgment byk lagi yg x siap tuh..huhuhu ni da nk balik da...tgh tggu bus....
Mish dis moment with u ols....bile kite nk buat lagi.........

Sunday, July 5, 2009

♥♥☆ Last Day At MPCIM ♥♥☆

Buhsan ar...X taw nk buat ape kat opis sorg2 neh..Kalo keje on Sunday mmg x de keje nk kna buat...Keje mengUn9 kan diri aje ler...Tp boleh dikatan keje gak la..Cukup membosankan!!!So,aku rase cam nk ltk pics ari last kat kolej je...tgk ar..baju sume nk same jer..mmg ar...kate ari last..hahhah

~~~View Dis~~~

Kami bertiga lagi..Adeih..Tu je gmbr yg aku ade..huhuuh depan Admin KPMIM


Candid2 time!!!huuhuh selok kera adilah suke nate apo la...hahaha
Candid lagi..sape tah amik gmbr neh..Baguih2


Gmbr korang..x bersedia lagi tuh!!Adeih...nk gak ltk gmbr ngn lecturer HND..En.Ismanor dan En.Fazly...

Time ni kami nk kuar pegi mane erk??Lupa ar...Pasar malam kot..

Kaki2 busuk..hahhah


En.Hazizi..Website management's lecturer..Time neh En.Hazizi tgh brief psl asignment kot..kan??


Last but not least!!!Gmbr kami baru balik pasar malm..Betol lah kami kuar pegi psr mlm td...huhuhu sesak je caki tuh..sebok!!!hehhehe xpe2...kenangan...ahakz!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bg