Thursday, March 25, 2010

:: Aku dan Mak ::

Last day aku call mak aku..saje la..tya kabar kan.sehat ke?duk wat ape?masak ape ari ni?anak2 buah duk wat pe?
Then mak aku cerita laa...
tak berape sehat.nenek aku pon duk sakit2 je..ank2 buah tak de pi sekolah.mak baru nk masak..duk pikir nk masak ape.
Pastu mak cerita la perihal2 yg berlaku di sana..sungguuh sedih..tak sampai ati aku mendengarnya.Tp wat can I do??Aku bleh tolong dengar je..nk tolong pon bkn kemampuan aku.Hak masing2..Masing2 bleh berfikir..
Yg aku bleh tolong pon,tolong bg nasihat je laa..tu pon kalo mereka2 ituh mau mendengarnya...


Paham ke ape yg aku mksudkan??It's ok..layankan aje..:P
Tgh2 duk bercerita tu...mak aku tya

mak : dia tak dok talipon ke??
(aku daa paham mksud DIA tu)
aku : dok pon..dia tak dok cni..
mak : oooo..pah msg2 je la?
aku : hola..msg2 je laa..nk talipon ssh cket..kdg2 je kalu talipon pon.
mak : Ari tu dia kbo nk balik 2 hb 4.dok lame la tuh


Tetibe aku terpegun...
Alamak!!mak aku ingat ke tarikh dia nk balik??haiiissshhh..
teruja dan terharu aku mendengarnya..ish..ish..ish.
aku sdri pon x ingat tarikh..tp aku ingat ari dia nk balik!!hahahaha

aku : dia kbo gtu la..balik la kot..

Padahal dlm hati melonjak gumbira..mau ketemu dirinya.tp depan mak buat2 biasa je la..kaber line kunun..
kui kui kui


mak :oooo..takpe la kim salam laa...
aku : okkeh!


Dapat green light erk??hahhaha Amiiiinnnnnnnn....

Thursday, March 18, 2010

:: Di Kacau ::

3 Hari lepas..Aku keseorangan di rumah..kwn serumah semua pulang ke kampung.Aku kebosanan lalu menonton tv sambil makan kudap2.Apa itu kudap2??Allaarr mknan ringan.cekedis.sukati laa..huhu ok back to the story.Time tu tgh menonton TV3.lupa da cerita apa.Aku kuatkan volume tv sampai 1 rumah pon dengar.Rumah aku 2 tingkat.Aku kuatkan volume tv sbb duk sorg.Rasa takot tu ada.Maklumla ppuan...
TETIBE...
Rasa sakit perot.Adeih mau membuang..Lalu aku terus ke toilet.Sewaktu buka pintu masuk toilet,volume tv masih kedengaran..Hampir 3 minit dlm toilet tetibe volume tv tak kedengaran.Dlm hati ku "aik??asal x de suara?mgkin tgh iklan kot..low volume".Aku layankan aje..
Selesai membuang hajat...
Aku ke depan utk menonton cerita tersebut.
DAN BERMULALAH....
Aku terfikir..tadi waktu aku ke toilet,aku tdk sentuh remote control utk perlahankan volume tv.TAPI kenapa di kaca televisyen sekarang masih menunjukkan yg volume tv sedang di perkuatkan balik.
Aiik??Aku pelik.Sedangkan remote control berada jauh denganku..
Adakah??Apakah??
Semua tersirat dan tersurat dikepalaku...

Jeng jeng jeng...
Cerita ini bukan rekaan semata2..Berlaku secara reality..Tp ni cerita kawan aku..Aku publishkan aje..hohoho!!

Monday, March 15, 2010

:: Keje Baru ::

Termasuk ari ni dah 3 hari aku bekerja kat cni..Datang interview terus masuk keje..Fuuuyyyooooo~!rajinnye aku..hahhahaBefore interview dan lagi layan fesbuk kat opis ni..Interviewer tak masuk opis lg..So,mau tggu apa lg kan??layan ja la fesbuk tu dulu...hahahhaha seb bek bleh tenet.aku suka!!


Actually kawan aku yg ajk aku bekerja se opis ngn dia..nak berteman la katanya..Alang2 aku mmg baru pas resign kan,layankan aje lerrrr....Tu yg dtg interview teros dpt keje tuh.Alhamdulillah..Takde lah menganggur lama2 :)


Bekerja di Damansara..Tp masih mencari umh @ bilik utk di sewa.Mana mau cari ni??suma tmpat mcm ssh je nk ade transport terus dtg cni..haiisshhh masalah lg.Adeih~!
Many2 problems..bak kata staffs bangla kat Bintang.hahhaha :P

:: Kenny Roger's ::

Weekend nothing to do..Just hang out wit my fren.Ecah.Tgk wayang..Samseng jalanan.Chaiiiittt!Ending cerita mcm haaarrreeemmmm!
Lapar.cari tmpat utk dimakan..keluar cinema nmpak kenny rogers.Ayuh kita mkn disitu..
Sekali tgk menu.nk mkn ape ni??hmmm...jom tgk apa yg ecah order.haiiisshhh

Beef bolognise spageti
Tangy chicken spageti
Quarter meal
Muffin lg (free je pon)
Air Autumn??x prnh rasa pon..
Coke sudaaa~!

Amboiii..mkn tak hengat!!!chaiiitttt

 Byk lagi x abes mkn tuh..adeih x larat nk mkn dh..ecah la abeskan sumanya..hhahahahaha! :P
muffin x larat nk mkn dh.ecah tapau mkn kat umh je la ye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bg