Sunday, January 30, 2011

:: Segalanya Ku Terima ::

Mornink !
Tajuk Entry kali ni Segalanya Ku Terima..Ayat macam pasrah je kan..Tgh bersedih ke apa ni..Nak kata sedih tak jugak..nk kata hepi pon tak jugak..Sedan2 ja..heeee ! :P


Segalanya Ku Terima actually tajuk novel tu je..Now sy sedang bekerja..So, disebabkan sgguh bosan kerja sorang2,sy pon selongkar la paperbag kak siti..sekali terjumpa lak novel ni..hehe apalagi..amik baca tanpa mintak izin la..ekeek sori ye kak.tak pe kan?lalalala

Sambil baca novel,sambil bekerja dan sambil breakfast ! Ni la breakfast sy pagi ni..Bihun goren yg di beli tepi jln sementara menunggu bus datang. Air nescafe panas 3 in 1..Hehehe Actually ni tak abes mkn pon..Macam takdak selera nk mkn ja..So, bihun tu terbior je kat atas meja..hehhehe kalo lapar nnt smbung mkn balik.Bleh ke mcm tu?layan suda la kan.. :)

Tiket Bus ! Ooowwhh ari ni rupanya tarikh sy pulang bercuti ke kg..Jeng jeng jeng..balik kg cuti seminggu..Alamak kenduri kawen kawan byk sangat la..tu yg balik smpai seminggu..Kawen Chah bestfren kat kg..and kawen kak da bestfren kat kuantan..Balik kg ni bukan saja nk pi kenduri kawen kawan2..tp sbb nk amik kete wat balik kl.Yeaaayy ! Tapi sy tak reti bwk kete pon...bantai sudaaa...hehehehe
Nway mtk2 la perjalanan sy ke kg halaman mlm ni selamat smpai ye. Amiinnnnnnnnn :)

Friday, January 28, 2011

:: Pagi yang Sungguh Lapar. Series lapar ! ::

Adoiyaii.. Pagi2 ni dan2 je perot rasa lapar..Tu la sape suruh tak tido kan? Tapi mcm mana nk tdo...Saya sedang bekerja sekarang.. Ececeh..malam ni je tak tido pon..Selalu asyik membuta je.. Siap berselimut lgi tak tahan tuh..Mlm ni tak ngantuk sbb sy da minum nescafe secawan..
Nasib baik before datang kerja td sy da bli roti gardenia..Sbb da tau mst lapar pya lah..So, smbil layan pesbuk n blog...sy mkn la roti ni..penuh kat meja belakang neh..hahaha sape kesah kan..sy sorang je pon kat opis ni

HAR HAR HAR ! waaahhh sungguh serabut dan bersepah kan..kat cni la satu2 nya pc yg bleh layan tenet..kat meja tu mcm2 ada kan..mug nescafe,roti,planta,gula..ni je la makanan yg sy selalu mkn kalo pagi2 sebegini..Aduuhhh..Kalo perasan, depan monitor tu siap ada buku bank,slip gaji,purse..Tu suma sbb tadi duk update HRMIS..apa jadah ntah..sy pon x reti sgt..wat to do..terpaksa la wat gak..sbb diorg suh update before 31st January..Suma nk kna update..accaunt bank la,family la, educations..suma2 lah..pening pale nk wat 1 by 1..haiiyaarrkkk
Yummyyy ! Kena 3 keping.. Errrkkk kenyang seyh.Cukup la utk pagi ni..Balik keje sat g smbung mkn nasi lak..hahahaha pas makan baru tdo..Bangun tdo da sah2 la pkui 3 ptg kan..Yg terpenting tuh..Tp cuti ari ni n esok nk buat apa eh?Jeng jeng jeng...Having dates with Incik Chinta? Tgk lah mcm mana kan..Ari ahad sy masih bekerja..Then mlm tu teruih balik kg..Kawan2 sy kawen.. Aduuhhhh ! Sy bila lg ya? Jodoh x sampai lg kot.. Biaq la dulu...lalalalallala :)

:: Opis Tercinta. Sungguh ! ::

Sudah lama sy tak menjenguk kat cni..Susah la takda tenet ni..Tgk la skang ni pon..baru taip sepatah duk bunyi ringing je..sesak sungguh kan? malam2 pon ada org nk call..Teruk lg kalo pagi2 buta pkui 3 4 pagi pon ada je org nk call..haiisshhh tension nk tidoq x bleh..heheheh. Actually x tau la nk cerita pasai apa kali ni..tp mcm nk tunjuk la serba cket gmbaq di opis TERCINTA.hahahha tempat terbaeekkk kots :)

Kerja saya apa ya?? Seperti yg tertera di monitor tersebut..Kalo x paham buat2 paham je la eh..lalallalala. Buku tu di sediakan khas..tak leh bli kat luaq.Pen ja kna beli sdri..Cehhh sepp sungguh aiihh.. Yang ada nama sy tu wajib kna letak. 5S la katakan..ADuuhhhh macam la cntik sgt..suma nk kna tagging..apa daaaaa... Kotak tisu pona da eh?tu adiah beday ari tu..Cikk rinie yg bagi.Thanks ya !


Jeeennnngggggg ! Ni la rupa bilik kami..console ada 12 bijik.Suma ada partion..Yg ada pc sebelah printer tu ja dapat tenet..Kerja mlm je la ada time nk ber on9 mengupdate blog neh..kalo tak haraam x dpt la kan..bkn x dpt sebenarnya..tp x dak masa..kerja kami sentiasa busy..Haiisshhh kerja kan..wat to do..
Kami selalu mcm ni..smbil wat kerja sambil mkn..kat situ la tmpat wat kerja,kat situ la tmpat mkn dan minum..Nasib baik x leh berak kencing kat cni..kalo tak mmg kat cni la tmpat kami..nk buat mcm mana..ulang alik ke pantry pon kna sound..Amik air pon kna sound ka??Apa pya gila x betoi sungguh la..Suma tak kena lah apa yg kami buat ni..Apa lg la yg depa mau kami ikot...Kalo nk bercerita kat cni mau x abih.Pnjang cerita nya..Sabor je la...Da rezeki kat sini kan.. Haiisshhhhh

Sunday, January 16, 2011

:: Good Bye ::

Ello my frens we meet again.... !

Today is Sunday..What a bad weekend..Duuhhh ! Bosan kan bila ari mggu duk umh je..Ingat nk kuaq tgk wayang..jmpa kwn2..Tapii....mcm malas la pulak.So, mai la berjln umah cik suzie syuhada ni..bleh la nk update blog..hahaha.Baru pas mkn..Masak sdri tu..Sup ayaammmmmm !Best !Owh perasan sdri eh?lalalallala sape kesah..Practice ni..ekekeke

Awat tajuk entry kali ni Good Bye?Nak pi mana?hehehe Actually saja la nk post lirik lagu Good Bye by Air Supply..Feveret Song neh.. LAgu ni utk sape2 je yg terasa ye..Cuba hayati dia punya lirik..Sungguh menyentuh jiwa...Jom Layaannnnnnnnnn.....

I can see the pain living in your eyes
And I know how hard you try
You deserve to have much more
I can feel your heart and I simpathize
And I'll never criticize
All you've ever meant to my life


I don't want to let you down

I don't want to lead you on
i don't want to hold you back
From where you might belong


You would never ask me why

My heart is so disguised
I just can't live a lie anymore
I would rather hurt myself
Than to ever make you cry
There's nothing left to say but goodbye


You deserve the chance at the kind of love

I'm not sure i'm worthy of
Losing you is painful to me


I don't want to let you down

I don't want to lead you on
i don't want to hold you back
From where you might belong


You would never ask me why

My heart is so disguised
I just can't live a lie anymore
I would rather hurt myself
Than to ever make you cry
There's nothing left to say but goodbye


You would never ask me why

My heart is so disguised
I just can't live a lie anymore
I would rather hurt myself
Than to ever make you cry
There's nothing left to try
Though it's gonna hurt us both
There's no other way than to say goodbye


Friday, January 14, 2011

:: 14 January 2011 ::

14 January 2011 iaitu ari jumaat bersamaan dengan hari kelahiran sy ! OMG ! I cant believe it..Betulkah sy sudah berumor Dua Puluh Lima Tahun?? Haisshh mcm tak caya je..cepat sungguh masa berlalu...

Semua org duk wish moga rasa hepi,bahagia dihari kelahiran sy neh..Makasseehhh suma sbb doakan yg terbaik buat sy..Hargai kamu suma. Sy syukur sy masih hidup..Masih boleh rasa kenikmatan dunia yg fana ni.. Alhamdulillah.Syukur pada MU ya Allah.. .Tapi...sy ada rasa bahagia ke ari ni? Kenape sy ckp mcm tu?haiisshh x baik sggh kan..Suma org wish bday sy ari ni..Wish via hp mahupon via fesbuk :)
Semua org2 terdekat da wish..Cuma org yg sy tunggu2 je tak wish lgsung..Actually dari 12tgh mlm smpai skarang sy tggu..But I still got nothing.. Mgkin dia busy..Sy faham :) Tapi smpai takda msa lgsung ke? Atau mmg dia dah lupakan sy?Waahhh cepatnya dia lupakan segalanya.... Ohhh terima kasih Incik Chinta sy..Terima kasih dgn atas apa yg sy dapat bila mencintai kamu sepenuh hati.. :)

Baiklah...Kalau itu yg kamu nak..Kamu pon da lupakan sy kan? I will try to forget u.. I promise ! Kamu dun worry ye Incik Chinta sy..Sy takkan ggu kamu lgsung..Hopefully kamu happy dgn sidia..Sy da tahu..Kamu baru kenal dia kan?She's cute.Very nice person..Sesuai dgn kamu.. Mgkin juga setaraf dgn kamu.. :) Cuba tackle dia ok ! Doa sy sentiasa mengiringi kamu... Sy paham kalau sebelom ni kamu menyepi berbulan2 almost a year sbb sy..Sy suka mendesak..Suka paksa keadaan kan?Kamu pon tension dgn life kamu lagi..Kalo itu yg terbaik buat kamu..Just move on :)

Start from today..Sy berjanji dgn diri sdri..Sy juga akn move on. Sy nk mulakan kehidupan baru sy..Sy x mau fikir apa2 dh ttg masa yg lepas..Just let it be.. NOw, Sy hanya pegang 1 kata2 ni je...Kalau ada jodoh tak kemana...Even sy tak cari sekalipon...kalo sapa2 jdh dgn sy..Allah pasti akn temukan kami..Amiinnnnn.. :)

P/S : BE a Strong Woman now !OPpppsssss strong Girl lah :P

Thursday, January 13, 2011

:: Tutup Buku Lama ::

Everyday kawan2 sy pesan..da masuk taun 2011 ni..ttp la buku lama tu..sdh2 la nk menunggu lg..Bukan dapat apa2 pon..Yes ! Sy akui suma tu..Kalo bleh sy pon nk tutup buku2 lama yg sy ada tu..kalo bleh nk bakar teruih aiihh.. Tapi..berkata2 tak semudah utk melakukan..Bukannya tak pernah try nk ttup buku lama..Tapi tulah masalahnya...susah sggh nk tutup..Bila diorg tya..kenapa kamu ssh sgt nk ttup buku lama?kami paham kalo kamu sayang suma tu..Tp utk masa depan kamu gak..u have too ! :)

Thanks to all yg selalu bg semangat,nasihat,and always be with me..Sy hargai suma tu..Tanpa mereka sy takkan jadi mcm skang ni..
Bukan senang rupanya nk lalui suma ni..Baru sy tahu..orang tak rasa dia mmg takkan tahu..Mereka hanya tahu nasihat,tp dia tak rasa..Bila dah rasa,terkena kat batang idung sdri..barulah tahu sakitnya mcm mana :) Saya dulu mcm tu gak..tau nasihat org je..tp bila kna diri sdri smpai tak tau nk buat apa.Punyalah ssh..sakit..mcm2 ada aaiih..Pengalaman sggh! Mmg takkan dilupakan smpai bila2 neh..

Tapi alhamdulillah...skang more better..Tp pada mulanya..nk tutup buku lama tu mcm ssh gak..hati tak mau lgsung..ssh betoi dapat hati ketegaq neh ! Mcm2 alasan aaiihh.. One day...sy terbuka pintu hati nk ttup buku lama tu..Kononnya nk move on la...Kenapa sy leh terbuka pintu hati tu?Sbb...biarlah rahsia..hahaha ! Dan sekarang..InsyaAllah start dari esok 14 january 2011..Sy akn bukak buku baru..Dah tiba masanya sy move on..Tidak lg dibelenggu yg dulu..

Hopefully, sy berjaya mulakan segalanya dengan hati yg kuat dan tabah. Chaiyok2 ! Sy boleh kan? Seharusnya la kan.. Yg terpenting. Dan terima kasih buat Incik Chinta sy ! Sbb anda sy jadi mcm ni.. Terima kasih atas segalanya.. :)

Sunday, January 9, 2011

:: Bila hati Sudah mula Gembira Kembali ::

Bila hati sudah mula gembira kembali ? Awat erk? sebelom ni tak gumbira ke?
wink wink ~
Kepada org tersebut..maakkaasseeehhh sbb buat sy gumbira balik..Even tak sama cm dulu..But its enough for me.. Muuuaahhhh byk2 utk dia..

3rd January..malam tu sumpah tak leh tidoq..the whole nite till pagi..Asyik teringat je.Oh my goodness.Awat smpai lagu tu?heeeee ! mana la nk tau..Gembira sgt kot..setelah hampir 9 bulan menunggu saat2 tersebut..waaaahhhh !Maaakaasseehhh :)

Tapi kan...sometimes I got jelessyyyy..Walaupon tak sepatutunya merasakan sedemikian kan.But what to do..Bila perasaan itu masih bersarang dihati.. Im happy but Its hurt to me..Tp ttp cakap kat diri sdri.. " syukurlah dgn apa yg dapat sekarang. 1 rahmat da tu dia bgi respond balik " :)
Selalu sedapkan ati sdri mcm tu.. Wink wink ~ 

Berat sy pon da naik balik sekarang..Aduuhhhh ! Tapi takpa...gumbira pya pasal kan.. Seharusnya la kan? Ari ni sy dapat borak lg..Yeeeeaaaayyyyy! And hopefully we can start again like before.. I wish.. I pray for it. Amiinnnnnn :)

Another one...Thanks juga pada utk's yg penuhkan masa sy wktu sy bosan..Tanpa dia..idup sy masih tak terurus..Tanpa dia..idup sy tak mcm org..tanpa dia..sy masih mcm 7 bulan yg lepas..I like him.. But sorry I'm still love him with all my heart :)

Now..apa yg harus sy lakukan? Sy redha dgn segala ketentuan Allah..Lets Allah decide it for me..Tu je yg terbaeekkk ! Semoga sy dapat kekuatan itu.. :)

p/s : Gemokkan ? Adduuuhhhhhhhhhhhh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bg