Sunday, July 31, 2011

:: Tik Tok Tik Tok ::

Tik tok tik tok.. Esok da start berpuasa ! Haiisshh mcm da tak sabar nk smbut puasa. Semoga dapat keberkatan di bulan mulia ni..Amiinnn.. :)  Tapi.. mcm juga x bersedia utk meninggalkan makanan2 pada wktu2 tghari..hehehe Dan tak sabar juga nak buka pose bersama kawan2 kat umah datin Ecah. Yuuhhuuu !

Ari masih juga bekerja.. Adeih penat la.. pagi petang siang mlm keje..hehehe cari rezeki kate.. Semoga Allah s.w.t menabahkan rezeki kita semua. InsyaAllah :)

Kebosanan di opis sambil ditemani roti sebungkus..hehehe beli siap2 nk wat sahur mlm karang. Balik keje jap g kalo sempat g beli susu omega.Susu diet eh? hahaha wat ikat perot tkt lapar time pose sok..

P/s : Selamat berpuasa Semua. Semoga HIdup Diberkati Allah s.w.t

Saturday, July 30, 2011

:: Wordless Saturday ::

Yess!! sy sedang bekerja..huh !

Whoot whoot : bila parut jerawat sy nk ilang tuh? adeiihhh.

Friday, July 29, 2011

:: Susah Sama2 Senang sama2 ::

26th Julai 2011.. Sy jumpa dengan dia. Dia balik keje lmbt. Tapi takpe..sy sanggup tunggu sbb kami da lama sgt tak jmpa. Saya rindu dia sangat2!  :)
Ni gmbar dia ntah taun bila tak tau la kan..Gmbar curi..hehehhe Tp skang dia da kurus. Kesian dia.. Sy tak smpai ati nk tgk dia mcm tu.Da la banyak masalah. Pasal keje, pasal diri sdri..mcm2 lah..Even dia tak bgtau pon sy paham dia mesti tgh tension. Kalau sy ade kekuatan, nk je sy ckp kat dia "awak, sy sanggup kongsi suka duka, susah senang dgn awk sbb sy sayang awk. We can share everything. Selagi sy bleh tolong, sy akan tolong.Sy tak nak tgk awk susah.I'll always be there for you." Tapi...wat masa skang sy tak mampu lagi nk ckp sume tu..sy tau dan sy dah paham dia mcm mana. Sy harap 1 day dia akan paham sume ni. Every single pray, i'll wish "Ya Allah ! satukan hati kami, satukan hati kami, satukan hati" :) Janji Allah itu benar kan? Tak salah kalau sy terus berusaha. Sy anggap apa yang terjadi skang hanyalah ujian Allah semata2 untuk bagi yang terbaik buat sy dan dia. Tapi at the same time, sy pon da redha kalau dia bkn utk sy. Pengalaman mengajar kita ttg kehidupan dan segalanya. Segalanya sy serahkan pada yang berkuasa. Sy hanya mampu berdoa , berdoa dan berdoa je. Pasti ade hikmah disebalik sume ni.. Sikit demi sikit sy da nmpak hikmah nya dari pengalaman yang lepas. So, belajarlah dari pengalaman !

P/s : I do love dat guy so damn much ! wink wink ~ hehehehe

:: Hampir 5 Bulan Sudah ! ::

Yuhhuuuu... Hampir 5 bulan sudah sy tidak menjenguk ini blog..haiiyaarrkk..bkn takda masa..tp bila kemalasan menjelma..beginilah jadinya.Moreover I have no idea to story mory..hahhaha Lots of thing had done among 5 months ago..Ade happy story, sad story, kecewa, bahagia, terasa hati, bengang, sakit hati dan sewaktu dengannya lah ! Lumrah hidup mcm ni la kan? Dugaan demi dugaan dari Allah s.w.t utk kita jadi lebih terbaik dari dulu dan waktu skarang.cewwwaahhh sejak bile sy jadi ustazah ni..hehehe 
Actually tak taw pon nk start dari mana ni..Sbb mmg takda idea nk story.. Jadi apa kata view gmbar2 kami g taman tasik titiwangsa dulu k.. Malam tu tanpa di duga kami smpai di tasik tersebut. Mula2 cikk suzie syuhada & cikk ainal datang amik sy nk balik keje kat bukit aman. Then kami rasa mcm bosan sangat bila balik umh.Kami pon terfikir la macam nk g berjalan ke tasik..Then da decision is Taman Tasik Titiwangsa.. Very nice place and view ! kalo gi ngn boyfren laagggiiii beeesssttt ! hehehe mood gatai.. :P

Dari kiri Ainal Mardiah, saya dan Suzie Syuhada :)
kami datang bertiga je..Sempat g mtk tolong waiter kat restoran tu amikkan gmbar kami..da mamat tu pon melayan..Pakistan beb.hahhaha

Ni la waiter a.k.a mamat pakistan tu..Bleh tahan gak kan? mamat tu nk ngorat si Ainal..Dia siap tya ainal "Do you have a boyfren?"hahhaha padahal ainal tu da kawen pon..ade hati betoi mamat tu nk pikat org malaysia..kalo dia malaysian x pe la gak..kot2 si Ainal tu nk wat scandal kan..hahha jgn marah ye bau ! :P

Best kan bleh melepak kat atas tikar depan tasik..restoran tu yg sediakan tikar,bantal bagai ni..kami mmg tgh lapar time ni. tu yang duk order pizza tuh. Siap air tea arabic lagi..hahhaha sggh seronok ! siap leh baring2 tu..next time bleh la nk datang cni lg

mamam eskrem. Nyum nyum ! besh. ade pakcik motor dtg jual eskrem ni..hahhaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bg