Monday, August 22, 2011

:: Sahur Terakhir Di Opis Terchinta ::

Morning  ! Lagi 15 minit nak abes keje.Yeeaaayyy ! Tapi hari ni balik keje lambat cket la..Sebab nak g bank dulu tukar duit raya..hehehhe :P

Pagi tadi last bersahur kat opis..Sebab lagi 2 hari nk balik kampung..Yeeaayyy lagi.. !! macam x sabar je nak balik.huhuhu pagi tadi sahur makan kuew teow sup + air nescafe + kurma.. Waaahhhhhh. Kalo lapar lg petang ni tak tau la tu..Makan bukan main byk lagi aaiihhhh

Kesian kan? Sahur sorang2 je kat dalam opis..Sambil mengadap pc mengedit blog yang hudoh neh..Pening pale..Tak reti betoi la nk buat mcm orang lain..huhuhu Buat je la apa yang termampu.hehhe
Hari ni last update blog...Sebab lusa da nak balik kg...hehhehehe

**P/s : Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin

:: Berbuka Puasa Bersama Mereka ::

Pagi2 buta ni baru nk update blog pasal berbuka puase dgn mereka ari tuh..Haiiisshh before thid asyik sangat duk mengedit blog..tapi tak chantek2 gak..hahha layan je la apa yang ade dok? Mereka2 tu sape?? Actually ari jumaat ari tu gi berbuka dengan kawan2 kolej dulu..berbuka dimana? Semestinya di sogo..Senang nak pegi, senang nk balik..Dats y la diorg pilih sogo je..ehhehe sonok buka pose rmai2. wink wink ~

Sementara menunggu kawan2 lain sampai..Before naik kat foodcourt sempat lg shopping kasut..hehheh

Dari kanan zaza, kak ziera dan .... hehhehe sure la penulis blog ni kan..huhuu :P

Haa.. Yang ni ecah dan pija.Ambooiii banyak benor aaiihh minum air.Tau la haus berpuasa kan

Kurus tak saya?? ** mood perasan kan? lalalla ~




Waahhhh..atas eskalator pon sempat bergambar...Sian kat pija asyik kena amik gambar kami je...hahhaha naseb la labu :P

Ni lah semua kawan2 yang datang ari tu..Kat food court ni penuh dengan meja kitorang je..paling panjang..hahhaha


Di akhiri dengan menyambut besday zaza dari kanan dan seterusnya dell..hehe maceehh ye bagi mkn kek tu..Best !


Hye hye bye bye ! nak balik sudaaa... tadaaaaa


** P/s parking kat sogo bapak aiiihhh mahainya.. RM15.50 tuh..
Btw, sonok dapat bukak pose ramai2 ni... :)

Saturday, August 20, 2011

:: Pengganti shift tayar pancit ::

Pengganti shift tayar pancit??? Adeih nampak gayanya lambat lagi la sy dapat balik umah..Hari ni keje shift petang. Suppose balik pukul 8 mlm. Tapi tadi opismate call cakap dia masuk lambat cket sebab kereta dia tayar pancit tengah jalan.Dia kena tggu husband dia datang repair dulu..Makk aaiihhh mampus pukul barape sy bleh pulang ni..Da la ari ni kena balik naik bus..Adoiyaiii... Bosan sungguh menunggu..Tapi sempat gak update blog jap sementara si torrin tu datang keje.. hehehehe :)

Apa lagi nak buat erk? Kadang2 tu bosan gak asyik melayan internet je.. Macam dah tak de apa pon..Facebook? hurrrmmm... I got nothing there. Kalo dulu mmg la seronok sbb ade yang tersayang..tapi skang dia pon da..... haiisshh x payah la ingt balik. Ade la tu hikmahnya..huhuhu chaiyookk to me !

Thursday, August 18, 2011

::Berat Menurun Di Bulan Puasa ::

Hai ! saya berada di opis terchinta ! hahaha Tapi da abes keje..Suppose da bole balik.Tapi di sebabkan kemalasan melanda untuk berjalan kaki. So, sy nk tggu cikk suzie syuhada datang amik pkul 4.30 jap g..hehe So, sementara menunggu tu sy melayan la blog sebentar..Tapi internet kat sini pya la lemmmbaaaappppp ! sakit jiwa jap..ekekekke :) layan suuddeeyy..



1st puasa ari tu sy timbang berat..saja la nk tau before puasa berat berapa kan. Time tu berat sy 42 kg. Kira ok la tu..Sebab berat sy tak menentu pon..Kejap naik kejap turun.Tapi tak pernah lak under 40 kg kan..hehehe Semalam dekat Amcorp Mall, saya g la timbang berat..Saje gatai2..hehehe sekali terkejut gak bila timbang ........
jeng..jeng..jeng.. berat saya 39 kg kot...Oh my goodness..biar betik??turun 3 kg..macam tak caya je..hehehe sama cam taun lepas, bulan puasa je berat turun..Tapi taun lepas lagi teruk..Berat 46 kg jadi 39 kg.. But no wonder lah..taun lepas jiwa kacau..Hidup terumbang ambing..Putus cinta la katakan..kunun la.Berat turun sampai7 kg.. Tapi pas tu berat naik balik...hihihi :)


** Sekarang pon sama kot...Di tinggalkan lagi :( Tapi takpe, saya tetap sabar menunggu :) dia busy kot..kan? Positive thinking !  hehehe Sedapkan hati sendiri..teruk sungguh :)

Wednesday, August 17, 2011

:: Edit Blog ::

Pagi2 ni tak de keje sgt.. So, duk la ngadap blog ni smbil2 gode2 cmne nk edit blog kasi cun cket ! hehehehe sekali terjumpa lak blog cik lyssa ni..Banyak gak tutorial yang dia bagi..Apa lagi mengetest la..hehehhe ade yang jadi ade yang tak jadi..layan suddeeeyyyy ! wink wink ~ macceeehh ye cikk lyssa :)

** Ni la blog cikk lyssa..chantek kan? Cik lyssa>>> sori ye ltk blog anda kat cni.. :)
Wink wink ~

:: On Duty lagi::

Sedang bekerja..bekerja..dan bekerja lagi... 8 malam sampai 8 pagi sok..Mak aiiihh bosan ! nk tido sakit urat belikat tido atas kerusi..haiisshhhh ! Kerja sambil baca buku rabiatul adawiyah..tapi dan2 je mata ngntuk..nk tido mata lak x mau pejam...nk on9 je internet lembap lak..So, apa mau bikin skarang? sabor je la...Berposing je buleh kah? hehehhe pagi2 buta pon smpat nk posing ke? hehehe biasanya kalo keje shift petang @ malam sy selalu duk kat tmpat kak samidah..Sbb dekat dgn pc yang bleh on9 neh..Senang nk wat keje.. wink wink ~ wifi pon dapat kat cni..hahahha



Monday, August 15, 2011

:: Pusing2 Jalan Tar ::

Hari ni sy masuk keje pukul 3ptg.. So disebabkan da bosan sgt tido dari mlm smpai pagi, sy pon bangun la awal2 pagi..takde la awal pagi sgt pn..pkul 10 pagi tu kira awal la kan..hehehe poyo je.. Then sy bercadang nk kuar berjalan2 lah sementara tggu nk g keje pukul 3 tu. So sy decide nk g je jln kat jln tar. Ingatkan nk cari jubah utk nenek. Jubah raya katakan..Baiknya saye... hik hik hik :P

Dari masjid jamek, jalan kaki sambil2 nengok ade ke tak jubah yg cantek and sesuai la ngn org tua kan..Ade yang berkenan tapi size lak takde. Ade yang ade size tp rupe buruk lak..Pening aiihh..Sampai la pegi ke jalan tar..tgk kat kdai2 tepi2 jalan tu kan..Sume mcm tak berkenan dan tak de size..nak masuk sogo, tp dlm sogo bkn nya ade..kalo ade pon maunya 2-3 ratus..mak aiihhh tak mampu den..huhuhu

Penat da pusing2 punya pusing tak jmpa2 gak..Lastly, lantak la..malas da nk cari..Next time la g cari balik..hehhehe Sekali terpandang la kedai buku minerva..terasa mcm nk masuk kedai tu..Ingtakn nk tengok2 je la..Sekali...hmmmmm amik kau beli gak buku 2 -3 bijik..hehehhe Allar sekali sekala beli buku apa salahnya kan..

Ni la hasil pembelian ku di pustaka minerva tu..Hari tu tgk anggota kat opis baca buku rabiatul adawiyah,..Buku tu mcm best ! Tu yang beli...hehehe

** Ntah bila la nk baca buku2 ni...Asyik busy je memanjang..huhuhu Beli wat koleksi je pon.. :P

Sunday, August 14, 2011

:: Allah menjamin rezeki makhluknya ::

Diceritakan bahawa Imam Azahi ingin menyakinkan dirinya dalam masalah rezeki. Pada suatu hari dia pergi ke bukit yang tidak berapa jauh dari rumahnya. Di lereng bukit  itu kebetulan ada gua. Dia masuk ke dalam gua dengan berserah diri kepada Allah s.w.t sambil berkata dalam hatinya "Aku ingin tahubagaimana Allah memberikan rezeki kepadaku di dalam gua ini."

Tidak lama kemudian setelah dia duduk di dalam gua itu sambil bertasbih dan berzikir kepada Allah, tiba-tiba datanglah satu kumpulan manusia. Mereka adalah satu rombongan pedagang yang tersesat. Pada waktu itu hujan turun, maka mereka pon mencari perlindungan dan masuk ke dalam gua. Melihat ada orang yang duduk seorang diri di dalam gua itu, mereka agak terperanjat. Mereka mendekatinya lalu bertanya " Siapakah engkau wahai hamba Allah?" Lelaki yang tidak dikenali itu tidak menjawab.

Salah seorang mereka berkata "Mungkin dia lapar, berikan dia makan." Mereka memberinya makanan susu dan manisan. Namun lelaki itu tidak mahu mengambilnya dan enggan makan. Kemudian dua orang daripada mereka membuka mulutnya untuk memasukkan sekeping roti dengan menggunakan pisau, kerana giginya sudah tidak dapat dibuka lagi.

Akhirnya lelaki itu, yang sebenarnya Imam Azahi, tertawa dan berkata " Sebenarnya saya hanya ingin mencuba bagaimana Allah memberikan rezeki kepada hamba-NYA  dimana sahaja berada dan bagaimanapun keadaannya."

P/s : kita sebagai umat islam, bersyukurlah dengan apa yang Allah s.w.t berikan. Sesungguhnya Allah lah pemberi rezeki kepada hamba-Nya.

Saturday, August 13, 2011

:: Menunggu cinta yang tak berbalas ::


Ingin ku memilikimu
Ingin ku mendengarmu
Dan Ingin ku merasakan cintamu
tapi semua itu
hanya khayal waktu
Yang Membutakan mataku
Di tengah tengah kabut
Tipis , di atas laut
Hujan cerita tentangmu
Menjadi koleksi di telingaku
Bagai alunan melodi merdu
yang tak dapat pudar di makan waktu
Semua gambar dirimu
Menjadi bagian Wallpaper Hp-ku
yang setia ku pandang selalu
Tanpa memperdulikan mutu

Saya rindu awak ! "Nnt kita jmpa la".Jangan tinggal sy lagi. Saya nk awak. "Kan da pesan jangan menaruh harapan". Da tak boleh dah.Kalo boleh da lama sy tinggal awak.Tp sy tak boleh. "(Diam)". 

Yakinkan diri, benarkah kita mencintainya dan yakin dialah jodoh kita? Karena jika menginginkannya hanya untuk alasan nafsu, “menculiknya” dari suatu hubungan adalah perbuatan kotor.Serahkan segalanya pada yang berkuasa adalah pilihan terbaik untuk saya dan dia. Tapi apakah yang harus dilakukan sementara mendapat jawapan dari ujian2 yang Allah s.w.t berikan waktu sekarang? Perlulah berdoa , bersabar, berusaha dan tawakallah apa yang akan terjadi suatu hari nnt. 
BERDOA
- Hari-hari berdoa semoga Allah s.w.t bukakan pintu hatinya untuk menerima diri seadanya. Berdoa semoga disatukan hati kami. Semoga Alla s.w.t berkati hidup, berikan kebahagiaan di dunia dan akhirat, dan membimbing diri ke jalan Nya.InsyaAllah. 
Firman Allah "Berdoalah kepada Ku, nescaya akan Ku perkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah Ku akan masuk neraka jahanam dalam keadaan hina dina !"
Janji Allah itu benar. Kalau kita ikhlas mohon pertolongan dariNya.

BERUSAHA
- Dalam cinta yang tak berbalas ni usaha apa je yang perlu kita lakukan? Takkan la asyik kita je nak call, msg dia hari-hari kan? Mana dia ego kita? Jatuh la maruah kita kan? Tapi...tak salah kalau kita jatuhkan ego kita tu untuk dapatkan cinta yang kita cari..Tak salah kalau kita usaha untuk dapatkan cinta dia. Tak salah kalau kita call @ msg dia hari-hari. At least, dia tahu yang kita sayangkan dia. InsyaAllah suatu hari nnt dia pasti sedar akan kehadiran diri kita. Bak kata orang yang berpengalaman, kalau kita bersungguh-sungguh mahukan dia dan tak putus-putus mencuba, pasti dia akan terima cinta kita suatu hari nnt :)

BERSABAR
- Sabar adalah perkara paling penting dalam hidp.Sabar lah dalam menghadapi ujian-ujian yang diberikan Allah s.w.t. Kenapa Allah tak makbulkan terus doa kita? kenapa Allah tak berikan cinta yang kita perlu? Kenapa Allah tak biarkan saja orang yang kita cinta tu mencintai kita? Sebab Allah s.w.t sengaja nk menguji tahap kesabaran kita. Allah s.w.t sengaja nk tengok sejauh mana kita bersabar untuk dapatkan cinta dia. Sejauh mana sedalam mana cinta kita pada dia. Kerana tu lah bermacam- macam ujian yang kita harus lalui sebelum kecapi kebahagian yang kita dambakan. Allah s.w.t tahu apa yang terbaik untuk hamba-hambaNYA.

TAWAKAL
- Setelah berdoa, bersabar dan berusaha, kita haruslah bertawakal dengan apa jua keputusan yang kita akan dapat. Kalaupun dia bukan jodoh untuk kita walhal kita da puas berdoa dan berusaha untuk mendapatkan cintanya, bersyukurlah.. Mungkin ada yang lebih baik untuk kita. berpuas hati lah kerana kita sudah pon berusaha untuk dapatkan cinta yang kita cari. Kebahagian pasti ada. Itu janji Allah pada hambaNya yang bersabar :)

I'll be waiting :)

Tuesday, August 9, 2011

:: Bila Bangun Tido ::

Bangun tido...duk ngadap depan tv. Nak makan pon tak bleh..Bulan puasa kan..Hehehe :) Dan dengan tak semena2 seorang kawan (Aina) keluar dari biliknya sambil berkata

Aina : Nyor (aku), aku bosan la..Meh aku makeup mu nok?
Aku : Joomm !
Aina : G ar basuh muka dulu.. 
Aku : Jap aku g gosok gigi dulu
** nmpak sangat bangun tdo x gosok gigi, tak basuh ,muka lg..hahahha :P
Kak syud : Weh g la mandi dulu..
Aku : malas la nk mandi..x pe la makeup terus je la..kalo nk kuar nnt, x payah mandi la..hahhahaha

Jom tgk hasilnya..Lupa nk amik gmbar before makeup.. huhuhu

jeng jeng jeng ! HAR HAR HAR ! credit to aina.Maacceehhhhhh :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bg