Monday, May 25, 2009

:: Hari2 Di Opis Kuh ::

Story ape yang aku kna buat kat opis...start from aku nk pegi keje....


Otw nk g keje...Alamak pintu masuk x bukak lagi ar...lambat lak pintu bukak ari neh.adoiyai..tp kite pose dulu..ahakz!!


Dalam bilik server...Do shrink database n backup for yesterday...Kna shrink database sebanyak 5 kali dowh..buduh tol!!!



Pastu kna execute up text..sbb die link teros kat HQ di Puchong sane...Sambil execute up text kna view sume counter kat pc sebelah tuh..Everyday kna view counter untk mengelakkan dari counter problem...

Ok dah settle keje kat server neh...Jom masuk opis kuh kat bwh...very messy opis...x sempat nk kemas..barang byk dowh...


Jeng..Jeng..Jeng...cakk!!!inilah opis kuh..belakang pintu ade label2..Label tu sume IT kan smpan..So,aku da x de tmpat nk ltk mende alah tuh..terpaksa la menyemakkan opis kuh ini..kotak kat sebelah tu pon ade label..sesak tol!!

Every morning,b4 aku start buat keje2 kuh,aku kna query report then pegi amik report kat pos n bagi kat chief cashier...

Inilah salah satu invoice yg aku kna key dlm system..adoiyai...ssh weh..pening kapla nk siapkan 1 invoice..da la byk!!tebal lak tuh...kna check 1 by 1...leceh ar...


Skang aku nk pegi jumpe buyer...Dalam bakul tu ade invoice2 pending dan invoice yg mereka kan sign...Ni invoice2 yg aku dah buat semalam..Buyer kna check balik..Perlu ke aku kna g jumpe mereka sorg2 n bagi invoice neh kat mereka?ohh sggh x perlu...tp harus!!!!
Lunch time!!!Malas ar nk kuar mkn...lgpon keje byk neh.mkn megi suda...tmbh2 lagi ujung2 bulan neh...sengket beb!!adoiyai....Kotak limau raye ciine ari tu la meja kami...Bdk sebelah tu staff aku...Dlam bilik neh hya kami berdua jer...org lain x kacau pon...ahakz!!!


Yang aku pgg tu adalah CPU pos machine...hard disk rosak


Aku kna bkak CPU neh nk try gna hard disk lain..Haram jadah...malas tol aku nk buat mende2 neh..byak lg dowh keje nk kna buat..time2 ni la CPU ni nk bermasalah..fenin!!!


Dah kol 10.15 mlm...I got to go now!!!Daaaa...nk balik keje dah...bubye opis kuh...see u tomorrow keyh!!

Inilah rupa opis kuh...Very messy place...Ade 4 bijik pc utk 4 org staff...Tp aku ade sorg taff jer..Aku kerja 2 org jer..ssh dowh..penat!!!Dlm opis kuh ade kipas...sebab....econ rosak!!ntah bile diorg nk repair..sesak..panas giler..angen jer ari2..Troli kat dlm tu tmpat aku ltk pos machine problem n ade 1 printer buyer rosak..x repair lg..mls nk repair.lantak ah.bior je kat ctu..tggu supplier dtg,x datang2..sesak!!!Kat blakang sane ade ikan laga kuh...tp mls nk cuci air..ekekkeekeke..

0 pengkritik Innocent Gal:

Post a Comment

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani

Bagi la comment ye..hehhe Maacceehhh :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bg